Oluf Ericksen

Sharon, North Dakota

er Farmer, født i Drammen 9de Februar 18G2 kom for 36 Aar siden til Chippewa Falls, Wisconsin, har de sidste 17 Aar boet i Westfield Township, Steel County, North Dakota 6 Mil fra Sharon, North Dakota

Hans Hustru Petrine E. Viseth er fra Søndmøre, fra Waxvikbygden, kom til Amerika til Mayville for 24 Aar siden, de blev gift i 1895 og har 4 Børn, Døtre og en Søn.

Da Carl Westre og hans 3 Følgesvende paa en Autotur fra Mayville, Bernt og John Solid og Nedskriveren herav en Søndag kom did blev vi bevertet med ekstra fin Rømmegrød. 2 Døtre spilte og sang pent norske Sange, fine Blomster i Vinduerne i deres pene gjestfrie Hjem, der noksom viste, at vi var hos gode norske Folk. Carl Westres kjække lille Gut Clarence er hos dem, det var en frisk, livlig liden Gut. Han kommer nok til med Tiden at blive eie ligesa god Autochaufør, som sin Far, der er "Navngjeten" som saadan.

Ericksen har en stor, pen Farm med 1/2 Section godt Land. Hans Datter Karoline er Graduent fra Oak Grove Ladys Seminar, holder norsk Skole og kan spille og synge pent og underviser i norsk Sang og Musik.

Source: Nordmænd og Norske Hjem I Amerika av Hans Jervell 1916 Page 167

View in English

News & Events