Jakob Reiersen

Mayville, North Dakota

er en av Mayvilles Pioneerer. Han kom til dette Distrikt 2 Aar fair Byen starterde og endda er Manden født i Amerika av norske Forældre den 25de Mai 1858. Hans Fødested kan ikke nærmere angives av den Grund, at hans Forældre Gunbjørn Reiersen og Astrid Ligarden drog ud med Okseskyds fra Rush County, Wisconsin nær Beloit, for at søge Land i Iowa, og den tredie Dag paa Reisen did indfandt den nye Verdensborger sig. De bosatte sig i Worth County, hvor de tog Homestead og levede til sin Død. Hans Forældre forlod Norge Vaaren 1853, kom med Seilskibet "Hekla, " var 13 Uger underveis. En Søn blev født paa Havet, hans Navn er Halvor Rdersen og bor i Worth County, Iowa. Hans Far døde i 1898 og hans Mor 1901.

Han forlod Worth County i Mai 1879 og startede for Traill County North Dakota med Team, kom hid i Juni og tog Homestead 12 Mil fra Mayville Begyndte Maskinforretning sammen med en Bror, der døde i 1885 og var alene til 1894, da han sluttede og har siden havt Landforretning, Real Estate og Insurance.

Hans Hustru Gro Dalseid er ogsaa født i Amerika av norske Forældre. Hendes Far kom fra Bergen og hendes Mor fra Hallingdal. De har 2 Døtre Den ene er gift med Dr. Froyne i Parshell, North Dakota den ander gaar paa Skole i Menonomie, Wisconsin

Source: Nordmænd og Norske Hjem I Amerika av Hans Jervell 1916 Page 176

View in English

News & Events