Conrad Theraldsen

Mayville, North Dakota

er Professor ved Normalskolen. Han er født 20de Mai 1884 i Bell Lake, Ottertail County Minnesota. Hans Far Pastor J. Tharaldsen er Trønder, har været Prest i Madison, Minnesota i 20 Aar og har nu antaget Kald i New York City. Hans Mor Emilie Engerud er Søster til Advokat Engerud i Fargo, North Dakota. Professorens Hustru Aslaug Stiljan er født i Amerika af norske Forældre, de lever nu i Madison, Minnesota. Hun underviser i Sang og Musik og er en Sangerinde af høi Rang.

Ved Festlighederne i Mayville, North Dakota den 7de og 8de Juni 1916 i Anledning Bjørnson Bautaens Afsløring og Søndmørslagets Aarsmøde sang hun med herlig Røst og stemningsfuldt flere vakre norske Sange, det var en af Festlighedernes Glansnumre.

Professoren er Graduent fra St. Olaf College og Harvard University og underviser ved Normalskolen i Zoologi og Botanik, har en af de peneste og bedst udstyrede Greenhouses i Staten North Dakota. Professoren er meget norskinteresseret. Han er den eneste Lærer ved Normalskolen af norsk Herkomst. 95 pCt. Af Normalskolens Elever er af skandinavisk Herkomst. Normalskolen er en Pryd for Mayville og en Ære for Staten.

Source: Nordmænd og Norske Hjem I Amerika av Hans Jervell 1916 Page 32

View in English

News & Events