Martin Ulvestad

Seattle Washington

er født 24de December 1865 av Forældrene Peder og Andrine i "Sammengaren" paa Ulvestad i Volden, blev døbt Ole Johannes Martinus, det første Navn efter sin Bedstefar "Skulola", som havde lært sig selv det, han vidste, om Skolefag, og i lang Tid virkede som Omgangsskolelærer paa de Kanter, mest i Dalsfjorden.

1880 kom han til Amerika og arbeidede i Bogtrykkerfaget som Sætter nogle Aar vekselvis paa skandinaviske, engelske og tyske Aviser.

I 1892 udgav han "Selvhjælp i Engelsk". 1895 udgav han en Engelsk-Dansk-Norsk Ordbog med Udtalebetegnelse. 1901 udgav han "Norge i Amerika". Den fik ikke saa god Avsætning som de to første. Hans næste Bog: "Nordmændene i Amerika", Historie og Rekord, Bidrag til og Bindeled mellem Norges Historie og Nordamerikas", med et Dobbeltkart over de norske Settlementer hertillands udkom i 1907 og en Fortsættelse av samme udkom i 1913. Til sine voluminøse Bøger, hvori han har nedlagt meget og værdifuldt Samlerarbeide, har han selv været Forlægger, da han ingen saadan har kunnet opdrive. Han har netop udgivet første Hefte af "Norsk-Amerikaneren", et illustreret Kvartalsskrift, som skal udkomme i Seattle, Washington.

Source: Nordmænd og Norske Hjem I Amerika av Hans Jervell 1916 Page 74

View in English

News & Events